Hatályos eljárásrendek
 

kézírás

Szervezeti integritást sértő
események és panaszok
bejelentése

Helikopter fogadása
a helyszínen

Adó 1% felajánlása
 

Minden vélemény számít
 

Facebook oldalunk
 

Tevékenységek

Primer mentési feladatok

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. felelős azért, hogy az ország területén a légimentés biztosított legyen.

Kiemelten közhasznú társaságként alapfeladatunk az országon belüli mentés (azonnali feladatok), illetve a szakmai progresszivitás figyelembe vételével a betegszállítás (azonnali, max. 1 órán belüli feladatok) ellátása. Ez jellemzően súlyos állapotú sérültek őrzött szállítását jelenti magasabb szintű, végleges ellátást nyújtó intézménybe.

Az OMSZ irányítása mellett repülünk, a feladatokat a 104-es, illetve a 112-es segélyhívó számon beérkező megkeresések értékelése után az OMSZ illetékes irányító csoportja adja - a légikoordinátoron keresztül - a legközelebb állomásozó helikopter személyzetének.

Küldetésünk legfontosabb célja - összhangban az alkotmánnyal -, hogy a lakosság egészének biztosítsuk minél nagyobb arányban a 15 percen belüli kiérkezést, a légimentés elérhetőséget, megteremtve ezzel az esélyegyenlőség feltételeit.

Alaptevékenységünket napkeltétől napnyugtáig végezzük. Ez az ügyeleti idő szezonális ingadozásával jár, a téli hónapokban lényegesebb rövidebb a szolgálati idő. Tekintettel arra, hogy a magasan képzett állomány és a nagyértékű technika minél nagyobb arányban végezhesse feladatát, 2007 tavaszától már reggel 6 órától kezdjük a szolgálatot.

A fenti keretek között országos és éves átlagban jelenleg havonta mintegy 180 feladatot végzünk el, melynek közel 70 %-a primer mentés. A mentések 70-80 %-a baleseti ellátás, a traumatológia körébe eső feladat, a többi pedig belgyógyászati, neurológiai sürgősségi eset.

Alaptevékenységünk finanszírozására az Egészségügyi Minisztérium előirányzata szerinti állami finanszírozásban részesülünk, ez azonban a napi működésre is alig-alig elég, fejlesztésre, képzésre, illetve beruházásra nem jelent fedezetet. Ezért van különös jelentősége a jelenlegi szervezeti forma nyújtotta lehetőségeknek, miszerint piaci alapú szolgáltatást is nyújthatunk. Ezek a bevételek töredékét teszik ki a hiányzó összegnek, mégis segítséget nyújtanak olyan kiadások finanszírozásához, amik a napi működéshez elengedhetetlenek.

Szekunder feladatok, hazai és nemzetközi betegszállítás

A címben említett, társaságunk bevételi forrásait korábban is gyarapító tevékenységet jelenleg tartalék mentőhelikopter hiányában - a hazai mentés zavartalan biztosítása érdekében - csak korlátozott módon tudunk ellátni!

A betegszállítások gördülékenyebb ügyintézésének elősegítése érdekében egy írásos megrendelőn túl az alábbi dokumentumokra és információkra van szükség:


• Honnan-hova történne a szállítás.
• Küldő orvos nyilatkozata a szállítandó beteg állapotáról, illetve, hogy szállítható-e a beteg.
• A fogadó kórház nyilatkozata.


Az írásos megrendelőt követően elküldjük árajánlatunkat. Amint kézhez kapjuk a betegszállítás fedezetéről kiállított cégszerű fizetési garanciát, küldjük a szállításról szóló visszaigazolásunkat.

 

Partnerek