Hatályos eljárásrendek
 

kézírás

Szervezeti integritást sértő
események és panaszok
bejelentése

Helikopter fogadása
a helyszínen

Adó 1% felajánlása
 

Minden vélemény számít
 

Facebook oldalunk
 

Küldetésünk

A mentés állami feladat.

A Magyar Légimentõ Nonprofit Kft. felelõs azért, hogy az ország területén a légimentés biztosított legyen.

Kiemelten közhasznú társaságként alapfeladatunk az országon belüli mentés (azonnali feladatok), illetve a szakmai progresszivitás figyelembe vételével a betegszállítás (azonnali, max. 1 órán belüli feladatok). Ez jellemzően súlyos állapotú sérültek õrzött szállítását jelenti magasabb szintű, végleges ellátást nyújtó intézménybe. Emellett a szabad kapacitásunk terhére végzünk biztosítói megkeresés után külföldi betegszállítást, sport és tömegrendezvényeket biztosítunk (Forma 1, rallye futamok) a mentési rendeletben foglaltak, illetve egyéb vonatkozó szabályzók szerint.

Az OMSZ irányítása mellett repülünk, a feladatokat a 104-es, illetve a 112-es segélyhívó számon beérkezõ megkeresések értékelése után az OMSZ illetékes irányító csoportja felveszi a kapcsolatot a Koordinátorunkkal, aki kiaadja a riasztási parancsot a legközelebb állomásozó, szolgálatot adó, szabad helikopter személyzetének.

Küldetésünk legfontosabb célja - összhangban az alkotmánnyal -, hogy a lakosság egészének biztosítsuk minél nagyobb arányban a 15 percen belüli kiérkezést, a légimentés elérhetõséget, megteremtve ezzel az esélyegyenlõség feltételeit. A bázisaink elhelyezésénél ezt az alapelvet tekintettük legfontosabbnak, ez az egyetlen elfogadható érv, ami érdemben meghatározta a bázisallokáció kialakítását. Ennek az elvnek a teljesülése ma Magyarországon 7 állandó bázissal érhetõ el. Így biztosítható, hogy a körök legnagyobb része az országon belülre essen, köztük minimális legyen az átfedés és az ország lehetõ legnagyobb területét fedjék le.

Az egészségügyi rendszer zajló átalakítása, az új kórházi struktúra kialakítása egyértelmûvé tette, hogy a praehospitalis szak jelentõsége felértékelõdik, szerepe még fontosabb lesz.

 

Partnerek