Oktatási portál
 

kézírás

Szervezeti integritást sértő
események és panaszok
bejelentése

Helikopter fogadása
a helyszínen

Adó 1% felajánlása
 

Minden vélemény számít
 

Facebook oldalunk
 

Bemutatkozunk

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 2009. július 1-től látja el feladatát, az OMSZ Légimentő Kht. teljes jogutódjaként. Elődünk 2006.január 1-én alakult, a magyarországi légimentés biztosításáért. Egy olyan cégről van szó, amelyik az egyik legkritikusabb szakban végez orvosi tevékenységet, betegellátást úgy, hogy munkáját speciális eszközökkel és körülményekhez alkalmazkodva -légijárműveken- végzi.


A 2004-es Európai Uniós csatlakozás, a vonatkozó uniós előírások közelgő életbeléptetése (JAR OPs 3.), az elmúlt időszak sajnálatos légi balesetei (rövid idő alatt 3) megkérdőjelezhetetlenné tették a változás szükségességét a légimentés területén is. Ennek megfelelően 2005 novemberében alakult meg az új, 100 %-ban állami tulajdonú OMSZ Légimentő Kht., majd nemzetközi közbeszerzési pályázatot követően 2006 márciusában megérkezett Magyarországra az első új, az Európai Uniós előírásoknak mindenben megfelelő EC-135 T2 típusú helikopter, melyet 2006-ban még kettő, majd 2007-ben további kettő követett. A tender nyertese és így a szerződött partner az osztrák HeliAir Gmbh. lett, amelyik az osztrák autóklubbal (ÖAMTC) Európa egyik legnagyobb egységes helikopterflottáját birtokló és üzemeltető cége.


A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. így ezzel az 5 géppel, valamint a nagyjavításon átesett három darab saját, Aérospatiale AS-350B típusú francia helikopterrel képes lett arra, hogy Magyarország területét a lehető legnagyobb mértékben lefedje 7 állandó bázisról, lehetővé téve ezzel a lakosság csaknem egészének 15-20 percen belüli helikopteres mentéshez való hozzáférését, ezzel biztosítva az esélyegyenlőséget.


2009. július elsejétől az OMSZ Légimentő Kht.-nek is, a közhasznú szervezetekről szóló törvényi szabályozás értelmében át kellett alakulnia. A tulajdonosi döntést a tulajdonosi jogokat gyakorló OMSZ javaslatára, az Egészségügyi Minisztérium egyetértésével az MNV zRt. még tavasszal hozta meg, melynek értelmében nonprofit korlátolt felelősségű társaságként működünk tovább, kiemelten közhasznú besorolásunkat megtartva.


Ennek megfelelően cégünk új neve:
MAGYAR LÉGIMENTŐ NONPROFIT KFT.

Az első három év meglehetősen intenzív munkával telt, sokszor szembeszélben, de meggyőződésünk és a visszajelzések szerint az eredményeink igazolják az irány helyességét. A megváltozott név alatt változatlan tartalommal, lelkesedéssel folytatjuk a munkát.

My Great Web page